Smartlog v3 » Parajumpers » 'Twilight' er meget mere pervers end 'Fifty Shades'
Opret egen blog | Næste blog »

Parajumpers

By appreciation, we make excellence in others our own property.

'Twilight' er meget mere pervers end 'Fifty Shades'

16. Nov 2012 04:47, Emily

Klokken er 11 om formiddagen, og Gunhild Zacher Tibu står i sort pencil-skirt, lys frakke og langskaftede støver foran Imperial-biografen i København og venter på, at biografdørene skal gå op.

Hun ligner ikke det, de fleste tænker på, når de forestiller sig en Twilight-fan. Men det er den 29-årige Gunhild Zacher Tibu.

- Altså, jeg har småfniset hele vejen herhen, Parajumpers Kvinder fordi jeg skulle se den. Jeg glæder mig som et lille, lille barn, siger hun.


Men Gunhild Zacher Tibu er ikke bare 'Twilight-fan'. Hun forsker i den romantiske fortælling om den generte Bella og vampyren Edward, hvor den allersidste film 'Breaking Dawn - Part 2' har premiere i biografer over hele landet i dag.

Læste 'Twilight' for at slippe for opgave
'Breaking Dawn - Part 2' er den femte i Twilight-filmsagaen baseret på forfatteren Stephanie Meyers vildt populære romance-fantasy bøger.

Gunhild Zacher Tibu blev grebet af Twilight-universet i 2008, da hun så den første af filmene. Derefter gik hun i gang med at læse alle bøgerne. En fredag aften klokken kvart i ti, tog hun sig selv i at løbe ned i Super Brugsen for at se om, de havde fået den tredje bog.

- Min veninde drillede mig og sagde, at jeg kun gjorde det for at slippe for at lave en opgave. Men pludselig hørte jeg mig selv sige, at jeg skrev opgave om Twilight. Og sådan blev det, siger hun.

Forløsning efter 1.600 sider
Lige nu er Gunhild Zacher Tibu således i gang med at skrive sit speciale, der sammenligner romance, masochisme og moralisme i ’Twilight’ og ’Fifty Shades of Grey’.

E. L. James, forfatteren bag den omdiskuterede sadomasochistiske 'husmorporno' begyndte nemlig 'Fifty Shades'-serien, som fan-fiction på nettet inspireret af 'Twilight'-universet.

- E.L. James var med til at åbenbare for mig, hvor perverst 'Twilight' egentlig er. Faktisk er det meget mere perverst end 'Fifty Shades' , siger hun.

Og det selvom Edward og Bella først efter 1.600 længselsfulde sider omsider har sex, og forfatteren bag bøgerne er mormon og ikke tror på sex før ægteskabet.

- I 'Twilight' er det den konstante begærsudskydelse mellem Edward og Bella, der driver plottet. Det udfoldes og forløses i 'Fifty Shades' pirrende seksuelle beskrivelser. Men i modsætning til 'Twilight' formår E.L. James ikke at opretholde den seksuelle spænding mellem karaktererne, som har fået millioner af 'Twilight'-fans til at blive ved med at læse bøgerne og se alle filmene, siger Gunhild Zacher Tibu.

Vampyrsex og happy end
I Imperial biografen er der i dagens premiereanledning pyntet op Twilight-style med romantiske birkestammer og kutteklædte mannequiner, der skal forestille den onde vampyr-klan.

Gunhild Zacher Tibu sætter sig på et af de røde biografsæder. Det er den første formiddagsvisning af filmen, og sæderne er ikke fyldt op. I går sad her en sal fuld af skrigende teenagepiger, der havde stået timevis i kø for at få billetter til forpremieren.

Gunhild Zacher Tibu skriger ikke, da filmens dramatiske Parajumpers Jakke musik begynder. Men hun kan alligevel ikke lade være med at smile, da Kristen Stewart aka. Bella Swan dukker op på skærmen. Hun er blevet til en vampyr med røde øjne, lynhurtige bevægelser og en stor trang til blod.

- Du er smuk, siger vampyren Edward som sin første replik og får Gunhild Zacher Tibu til at grine.

I løbet af de næste to timer filmen varer, når man både at opleve vampyrsex, afrevne hoveder og en utrolig happy ending, hvor alle løse tråde bliver bundet i fine forløsende sløjfer.

- Fantastisk, siger Gunhild Zacher Tibu, da filmens rulletekster kører over lærredet til filmens temasang 'Thousand Years'.

Mistede interessen efter sex
Men egentlig er hun både som specialeskriver og Twilight-fan en smule skuffet.

- Man skal helt klart ikke introduceres til 'Twilight' gennem den her film. I de første film er det de elskendes indre kamp for kærligheden, der driver handlingen frem. I den her film er det de udefrakommende fjender, og så bliver det mere uinteressant, siger hun.

Det var dog en skuffelse, hun havde forudset hjemmefra.

- Da jeg læste bøgerne og var kommet 1.600 sider ind, hvor de endelig har sex, så mistede jeg interessen. Det, der førte historien frem, forsvandt efter det, siger hun.

- Det, der virker i 'Twilight', er den idealistiske ide om en uopnåelig teenagekærlighed - enten fordi man er teenager selv, eller fordi man som mig bliver ført tilbage til sine teenageår. Og Twilights historie om den udødelige kærlighedshistorie er en, jeg elsker at hade og hader at elske.

Relaterede